Barion Pixel

ÁSZF

Általános Szerződési Feltételek

Jelen Általános Szerződési Feltételek (a továbbiakban: ÁSZF) a Filamania Korlátolt Felelősségű Társaság (továbbiakban: Szolgáltató), és a Szolgáltató által a www.filaticum.com weboldalon keresztül nyújtott elektronikus kereskedelmi szolgáltatásokat igénybe vevő Ügyfél (a továbbiakban: Ügyfél) jogait és kötelezettségeit tartalmazza. (Szolgáltató és Ügyfél a továbbiakban együttesen: Felek). Az ÁSZF minden jogügyletre és szolgáltatásra vonatkozik, amely a www.filaticum.com weboldalon keresztül történik, függetlenül attól, hogy annak teljesítése Magyarországról vagy külföldről, a Szolgáltató vagy közreműködője által történik.

Szolgáltató adatai:

Név: Filamania Kft.

Székhely és levelezési cím: 2310 Szigetszentmiklós, Fenyőfa utca 23/A

Telephely: 3527 Miskolc, József Attila út 57.
Telefonszám: +36 70 457 4633

E-mail cím: info@filaticum.com
Cégjegyzékszám: Cg. 13-09-176224
Bejegyző bíróság megnevezése: Budapest Környéki Törvényszék Cégbírósága
Adószám: 25324880-2-13, EU adószám: HU25324880

1.Általános tudnivalók, a Felek közötti szerződés létrejötte

1.1. A jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan elektronikus kereskedelmi szolgáltatásra, amely a www.filaticum.com weboldalon (a továbbiakban: weboldal) található elektronikus áruházon (a továbbiakban: Filaticum webáruház) keresztül történik. Továbbá jelen ÁSZF hatálya kiterjed minden olyan kereskedelmi ügyletre, amely jelen szerződésben meghatározott Felek között jön létre. A Filaticum webáruházban történő vásárlást az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvény („Elkertv.”) szabályozza.

1.2. A Filaticum webáruházban történő vásárlás elektronikus úton leadott megrendeléssel lehetséges, a jelen ÁSZF-ben meghatározott módon.

1.3. Ügyfélszolgálat: Filamania Kft.

Ügyfélszolgálati iroda helye: 3527 Miskolc, József Attila út 57.

Ügyfélszolgálat nyitvatartási ideje: hétköznapokon: 10.00-16.00

Telefon: +36 30 931 3973

Internet cím: www.filaticum.com

E-mail: info@filaticum.com

2.Rendelés folyamata

A Filaticum webáruház tartalmának minden része bármely Ügyfél számára ingyenesen, regisztráció nélkül elérhető. Ennek megfelelően a Filaticum webáruházban történő vásárlásnak nem feltétele az érvényes regisztráció, a webáruház böngészésére valamint a megrendelni kívánt termék kiválasztására és megrendelésére bejelentkezés és regisztráció nélkül is lehetősége van az Ügyfélnek.

Ha az Ügyfél nem regisztrált vásárló, és nem is kíván regisztrálni, ez nem akadálya annak, hogy megrendelést adjon le az általa kiválasztott termékre. Regisztráció nélküli vásárlás esetén Ügyfél a webshopból kiválaszthatja a megvásárolni kívánt terméke(ke)t, melyek a Kosárba kerülnek. A Kosár megtekintése után a Tovább a fizetéshez gombra kattintva léphet tovább. A megjelenő felületen a megrendelés elküldését megelőzőn, meg kell adnia minden, a Szolgáltató által bekért adatot – számlázási és szállítási adatok – , melyekre a rendelés teljesítéséhez van szükség. A megrendeléssel egy időben egy regisztráció is készül, így legközelebb már nem szükséges megadni ezeket az adatokat. Ezt követően a kosárra kattintva az Ügyfél leellenőrizheti rendelésének helyességét, különös tekintettel az árakra és a mennyiségekre, melyeket igény szerint módosíthat, javíthat is.

Az Ügyfélnek ezen az oldalon van lehetősége a rendelésével kapcsolatos megjegyzést megadni. A mező kitöltése nem kötelező.
Ezen az oldal választhatja ki az ügyfél a fizetési módot: Közvetlen banki utalás, Utánvét, PayPal, Bankkártya (Barion)
Ha az Ügyfél az összegző felületen mindent rendben talált, el kell fogadnia az Adatvédelmi nyilatkozatot és az Általános Szerződési Feltételeket, majd a „Megrendelés elküldése” gombra kattintva Ügyfél elküldi a Szolgáltatónak a megrendelését, ami az Ügyfél részére fizetési kötelezettséget keletkeztet.

A megrendelés elküldését követően annak megérkezéséről, a megrendelés főbb adataival Ügyfél automatikus e-mail üzenetet kap. Ez a visszaigazoló email kizárólag tájékoztató jellegű, arról tájékoztatja az Ügyfelet hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett.A megrendelés elküldését követően annak megérkezéséről, a megrendelés főbb adataival Ügyfél automatikus e-mail üzenetet kap. Ez a visszaigazoló email kizárólag tájékoztató jellegű, arról tájékoztatja az Ügyfelet, hogy a megrendelése a Szolgáltatóhoz megérkezett.Ha a rendelés feladása előtt Ügyfél regisztrálni szeretne a Filaticum webshopban, azt a Belépés / Regisztráció menüpontban teheti meg, ahol meg kell adnia e-mail címét és egy általa választott jelszót. A „Profilom” menüpontban kell megadni a személyes adatokat. A vásárlás a megvásárolni kívánt termék(ek) kiválasztása után a fent leírt módon történik.A felhasználói hozzáférési adatok – így különösen a jelszó – titokban tartásáért Ügyfél felelős. Amennyiben Ügyfél tudomást szerez arról, hogy a regisztráció során megadott jelszavához jogosulatlan harmadik személy hozzájuthatott, köteles haladéktalanul megváltoztatni jelszavát, ha pedig feltételezhető, hogy a harmadik személy a jelszó használatával bármilyen módon visszaél, köteles egyidejűleg értesíteni a Szolgáltatót.

A regisztráció során megadott jelszavát Ügyfél bármikor módosíthatja a „Profilom” menüponton belül. Amennyiben pedig elfelejtette belépési jelszavát, a „Bejelentkezés” menüponton belül található „Elfelejtettem a jelszavam” feliratra kattintva és regisztrált e-mail címét megadva, Szolgáltató e-mailben egy linket küld, melyre kattintva új jelszót állíthat be.

3. Megrendelés visszaigazolása, ajánlati kötöttség

3.1. A megrendelések feldolgozása 2 munkanapon belül megtörténik, erről az Ügyfél egy visszaigazoló e-mailt kap, mely e-mail tartalmazza az Ügyfél által a vásárlás, vagy a regisztráció során megadott adatokat (pl. számlázási és szállítási információk), a rendelés azonosítóját, a rendelés dátumát, a megrendelt termékek felsorolását, mennyiségét, a termék árát, szállítási költséget és a fizetendő végösszeget, valamint a szállítás várható időpontját. Banki átutalással történő fizetés esetén a szállítás várható időpontjáról Szolgáltató az átutalt összeg beérkezése után tájékoztatja az ügyfelet.

Ha a Szolgáltató a szerződésben vállalt kötelezettségét azért nem teljesíti, mert a szerződésben meghatározott áru nem áll rendelkezésére, erről haladéktalanul tájékoztatja az Ügyfelet.

3.2. Az Ügyfél mentesül az ajánlati kötöttség alól, ha késedelem nélkül, vagyis 2 munkanapon belül nem kapja meg Szolgáltatótól az elküldött rendelésére vonatkozó elfogadó e-mailt.

3.3. Ha az Ügyfél rendelését már elküldte a Szolgáltató részére, és hibát vesz észre a visszaigazoló e-mailben szereplő adatok tekintetében, azt 1 munkanapon belül jeleznie kell a Szolgáltató felé.

3.4. A megrendelés elektronikus úton megkötött szerződésnek minősül, amelyre a polgári törvénykönyvről szóló 2013. évi V. törvény, az elektronikus kereskedelmi szolgáltatások, valamint az információs társadalommal összefüggő szolgáltatások egyes kérdéseiről szóló 2001. évi CVIII. törvényben foglaltak irányadóak. A szerződés a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014 (II.26.) Korm. rendelet hatálya alá tartozik, és szem előtt tartja a fogyasztók jogairól szóló Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU irányelvének rendelkezéseit.

4. Szállítási és fizetési feltételek

4.1. A Szolgáltató a megrendelt árut a Weboldalon megadott díj ellenében szállítja GLS Hungary szállítmányozó cég igénybevételével.

4.2. A szállítási díjat a szállítási cím és a kosár tartalma (megrendelt termékek bruttó súlya) alapján számítódik, az Ügyfél a szállítási díjat a rendelés folyamatában ismeri meg. A Szolgáltató a szállítási díj változtatásának jogát fenntartja azzal, hogy a módosítás a Weboldalon való megjelenéssel egyidejűleg lép hatályba. A módosítás a már megrendelt termékek szállítási díját nem befolyásolja.

4.3. A Weboldalon megrendelt szolgáltatásokat a Szolgáltató az Ügyfélnek e-mailben küldött rendelési visszaigazolásban szereplő helyszínen teljesíti.

4.4. A Filaticum webshopban elérhető fizetési módok: Közvetlen banki utalás, Utánvét, PayPal, online bankkártyás fizetés.

Az online bankkártyás fizetések a Barion rendszerén keresztül valósulnak meg. A bankkártya adatok a kereskedőhöz nem jutnak el. A szolgáltatást nyújtó Barion Payment Zrt. a Magyar Nemzeti Bank felügyelete alatt álló intézmény, engedélyének száma: H-EN-I-1064/2013

5. Elállás jog

A távollevők között kötött szerződésekről szóló, 17/1999. (II.5.) Kormányrendelet, az Európai Parlament és a Tanács 2011/83/EU számú irányelvének, továbbá a fogyasztó és a vállalkozás közötti szerződések részletes szabályairól szóló 45/2014. (II.26.) Korm. rendelet szabályozása értelmében Megrendelő indokolás nélkül elállhat a szerződéstől, visszaküldheti a megrendelt terméket.

6. Jótállás

A Szolgáltatót termékeire vonatkozóan a Polgári törvénykönyv és a 151/2003. (IX. 22.) Korm. rendelet alapján jótállási kötelezettség terheli, amely azt jelenti, hogy a jótállás időtartama alatt a felelősség alól csak akkor mentesül, ha bizonyítja, hogy a hiba a termék nem rendeltetésszerű használatára vezethető vissza.

7. Szavatosság

7.1. Kellékszavatosság

Megrendelő a Szolgáltató hibás teljesítése esetén a Szolgáltatóval szemben kellékszavatossági igényt érvényesíthet a 2013. évi V. törvény (Ptk.) 6:159-167. § szerint.

7.2. Termékszavatosság

Megrendelő a Megrendelőnek eladott Termék hibája esetén a Szolgáltatóval szemben termékszavatossági igényt érvényesíthet a 2013. évi V. törvény (Ptk.) 6:168-170. § szerint.

Szigetszentmiklós, 2021. március 3.