Barion Pixel

Philament Antiviral

Együttműködő partnerek jelentkezését várják a Philament Antiviral nyomtatószál teszteléséhez

 

Az elmúlt néhány hónapban jelentősen megnőtt a vírusellenes hatású termékek iránti igény a higiéniai szempontból kritikus helyeken. A Philament legújabb termékét úgy tervezték, hogy megfeleljen ennek az igénynek. A magyar filamentgyártó kifejlesztette új termékét, a Philament Antiviral-t. Az új filament – hasonlóan az egészségügyi (orvosi? orvostechnikai?) termékcsalád korábbi termékéhez, a Philament Antibacterial nyomtatószálhoz – hatékony antimikrobiális védelmet biztosít 3D nyomtatott termékek teljes élettartamára. Ezen felül, a Philament Antiviral hatóanyaga bizonyítottan inaktivál számos vírust.

A Philament Antiviral nyomtatószál gyártásában alkalmazott ezüstion-technológia a tesztelések során hatékonynak bizonyult a Feline Coronavirus, a H1N1 és a Norovirus vírusokkal szemben. A hatóanyag kórokozókkal szembeni hatékonyságát különféle felületeken már bizonyították. Ahhoz azonban, hogy a PLA felületen is igazolják a széles körű vírusellenes hatást, a gyártó Filamania Kft.-nek átfogó tesztelést kell végeznie, a megfelelő módszereket alkalmazva a filament vírusellenes aktivitásának mérésére.

„A vírusok érzékenysége nagyon különböző. A Norovírus például – amely egyfajta gyomor- és bélrendszeri megbetegedést okozó vírus – kemény proteinburokkal rendelkezik, de az erős védelem ellenére, a filamentünkben alkalmazott hatóanyag csökkentette e vírus életképességét. Ezenkívül a teszteredmények egyértelműen kimutatták ennek a hatóanyagnak a Feline Coronavirus szembeni antivirális hatását, amely a koronavírusok családjába tartozó vírus. Szeretnénk együttműködő partnereket bevonni egy átfogó tesztelés megvalósítására, amely széles körben elfogadott módon igazolja a Philament Antiviral vírusellenes tulajdonságait, többek között a Covid-19 ellen, amely viszonylag érzékeny és könnyen elpusztítható lipid védőburokkal rendelkezik” – mondta el Dr.  Bodnár Zsolt, a Filamania Kft. ügyvezető igazgatója.