Barion Pixel

Filaticum Electrical: Antistatic

27 559 Ft + ÁFA

A Filaticum Electrical termékeket elsősorban az elektronikai- és autóiparban használják, ahol a nyomtatott tárgy elektrosztatikus feltöltődése károsíthatja a terméket. A Filaticum CONDUCTIVE, ESD vagy ANTISTATIC szálakból nyomtatott tárgyak a speciális szén- és vegyi adalékok miatt nem töltődnek fel elektrosztatikusan. Ezenkívül a por és a finom szennyeződés sem tapad a tárgyak felületére.

Elsősorban kísérleti úton lehet meghatározni, hogy melyik alkalmazáshoz melyik nyomtatószál felel meg a legjobban. Ez függ a tárgyak elektromos és mechanikai követelményeitől, valamint a 3D nyomtatási paraméterektől. A Filaticum Antistatic rendelkezik a legjobb mechanikai tulajdonságokkal, a leginkább hasonlít a standard PLA-hoz. A Filaticum Conductive a legridegebb, a vezetőképesség miatt alkalmazott nagy mennyiségű szén és szénszál miatt. A Filaticum ESD valahol a középső tartományban helyezkedik el.

Filaticum Antistatic: fő jellemzője az azonnali és tartós antisztatikus hatás. Fontos tulajdonsága az is, hogy nem veszi fel a levegő páratartalmát, ezáltal nem változik az antisztatikus hatás. Ez a nyomtatószál megtartja a PLA legtöbb fizikai tulajdonságát, és megnöveli a PLA ütésállóságát. Bármilyen színben előállítható. Nincs felületre történő migrációs hatás.

A megfelelő nyomtatási eredmények érdekében a PLA nyomtatási beállítások javasoltak: 210-230 ° C-os nyomtatási hőmérséklet, legalább 0,2 mm-es fúvóka és legfeljebb 90 mm/sec nyomtatási sebesség. Asztal hőmérséklet 40-60 °C, általában bármilyen típusú felület használható, javasolt a kapton fólia.

 

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Leírás

Filaticum Electrical termékelőnyök

 • Megóv az elektrosztatikus feltöltődéstől
 • A PLA alapanyag kedvező tulajdonságai visszaköszönnek nyomtatáskor

A Filaticum Electrical nyomtatószálak különböző felületi ellenállást biztosítanak:

 • Filaticum Antistatic: viszonylag lassú töltéselvesztés
 • Filaticum ESD: a statikus töltések gyors kisülése
 • Filaticum Conductive: nagyon gyors töltésvesztés

Azt, hogy melyik alkalmazáshoz melyik nyomtatószál felel meg a legjobban, elsősorban kísérleti úton lehet meghatározni. Ez függ a tárgyak elektromos és mechanikai követelményeitől, valamint a 3D nyomtatási paraméterektől. A Filaticum Antistatic rendelkezik a legjobb mechanikai tulajdonságokkal, a leginkább hasonlít a standard PLA-hoz. A Filaticum Conductive a legridegebb, a vezetőképesség miatt alkalmazott nagy mennyiségű szén és szénszál miatt. A Filaticum ESD valahol a középső tartományban helyezkedik el, az ESD szabványokban előírtaknak megfelelő vezetőképesség, jó mechanikai tulajdonság.

A Filaticum Antistatic eredetileg fehéres, kristályos színű, a vevői igényeknek megfelelően azonban bármilyen színben gyártható. A Filaticum ESD és Conductive az alkalmazott szén miatt fekete színű.

Alkalmazási területek

 • Áramköri kártyák burkolatainak előállítására az elektronikai iparban és az ipari berendezésekben
 • Elektronikai iparban gyártott termékek védelmét szolgáló dobozok, tárolók, burkolatok nyomtatása
 • Elektromos közegben használt termékek borításának nyomtatása
 • Számítógépházak, nyomtatók, alkatrésztálcák, IC-tálcák
 • ESD biztos alkatrészek
 • Elektronikai alkatrészek, hordozószalagok és orsók, mechanikai szerelő jig

 

Biztonsági adatlap
Filaticum PLA filamentek felhasználhatósága, tárolása

Az 750 grammos Filaticum termékeket átlátszó műanyag csévére tekercselve hozzuk forgalomba. A Filaticum tekercseket műanyag zsugorfóliával zárjuk, majd egy környezetbarát kartondobozban helyezzük el, amit szintén zsugorfóliával borítunk.

 • Filament súly: 750 gramm
 • Csomagolt termék összsúlya: 1,2 kg
 • Cséve mérete: 204 mm x 67 mm
 • Cséve közepének átmérője: 52 mm

Filamentjeink a webshopban rendelhetők továbbá 2,5 kg-is kivitelben is.

 • Filament súly: 2,5 kg
 • Csomagolt termék összsúlya: 3,3 kg
 • Cséve mérete: 300 mm x 100 mm
 • Cséve közepének átmérője: 52 mm

Ha nagyobb (4,5 kg, 9 kg) tekercsre van szüksége, keressen bennünket elérhetőségeinken!

A Filaticum PLA nyomtatószálak bio-kompozit termékek.

Miért bio? A felhasznált alapanyagok jellemzően természetes alapú, megújuló erőforrásból előállított anyagok. A PLA alapanyaga kukorica, az egyes filamenteknél alkalmazott adalékok – pl. gipsz, szénszál, szénpor – szintén természetes anyagok.

Miért kompozit? A filamentek additívokat (adalékanyagokat) tartalmaznak, így lehet azt elérni, hogy a felhasználástól függően a nyomtatószálak megfelelő mechanikai, fizikai, kémiai tulajdonságokkal rendelkezzenek. Ezen anyagok pozitívan befolyásolják a nyomtathatóságot, módosítják a kinyomtatott tárgyak felületi struktúráját.

A kompozitoknak köszönhetően a különböző felhasználási területekre speciális szálak tervezhetők és gyárthatók. A kompozitokról ebben a blogposztban olvashat bővebben.

A Filaticum nyomtatószálak az összes elterjedt FDM/FFF technológián alapuló 3D nyomtatóban használhatók.

Filaticum színezőanyagok

A felhasznált pigmentek telített, élénk, barátságos színeket eredményeznek. A telítettség vékonyabb nyomtatott falvastagságú tárgyak esetén is megmarad. A pigmentek elérik a DIN 54001 szabvány szerinti legjobb hőstabilitási értéket, és fényállóságuk is a legjobb értéket mutatja a DIN 53388 szabvány szerint.

Élelmiszerbiztonsági megfelelés

A Filaticum termékek előállítása során felhasznált alap- és festékanyagok többsége megfelel az EU országaiban előírt szabályoknak (98 (1) EC határozata és 10/2011 / C bizottsági rendelet).

A Filaticum termékek alapanyaga RoHS tanúsítvánnyal rendelkezik és megfelel a REACH rendelet előírásainak.

A Filaticum termékek nem tartalmaznak, illetve a gyártási folyamat során sem használunk veszélyes vegyianyagokat.

Biológiai lebonthatóság

A Filaticum termékek természetes alapanyagokból készülnek és ipari komposztálási körülmények között lebomlanak.