Barion Pixel

Filaticum Electrical: Antistatic

27 559 Ft + ÁFA

A Filaticum Electrical termékeket elsősorban az elektronikai- és autóiparban használják, ahol a nyomtatott tárgy elektrosztatikus feltöltődése károsíthatja a terméket. A Filaticum CONDUCTIVE, ESD vagy ANTISTATIC szálakból nyomtatott tárgyak a speciális szén- és vegyi adalékok miatt nem töltődnek fel elektrosztatikusan. Ezenkívül a por és a finom szennyeződés sem tapad a tárgyak felületére.

Elsősorban kísérleti úton lehet meghatározni, hogy melyik alkalmazáshoz melyik nyomtatószál felel meg a legjobban. Ez függ a tárgyak elektromos és mechanikai követelményeitől, valamint a 3D nyomtatási paraméterektől. A Filaticum Antistatic rendelkezik a legjobb mechanikai tulajdonságokkal, a leginkább hasonlít a standard PLA-hoz. A Filaticum Conductive a legridegebb, a vezetőképesség miatt alkalmazott nagy mennyiségű szén és szénszál miatt. A Filaticum ESD valahol a középső tartományban helyezkedik el.

Filaticum Antistatic: fő jellemzője az azonnali és tartós antisztatikus hatás. Fontos tulajdonsága az is, hogy nem veszi fel a levegő páratartalmát, ezáltal nem változik az antisztatikus hatás. Ez a nyomtatószál megtartja a PLA legtöbb fizikai tulajdonságát, és megnöveli a PLA ütésállóságát. Bármilyen színben előállítható. Nincs felületre történő migrációs hatás.

A megfelelő nyomtatási eredmények érdekében a PLA nyomtatási beállítások javasoltak: 210-230 ° C-os nyomtatási hőmérséklet, legalább 0,2 mm-es fúvóka és legfeljebb 90 mm/sec nyomtatási sebesség. Asztal hőmérséklet 40-60 °C, általában bármilyen típusú felület használható, javasolt a kapton fólia.

 

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Filaticum Electrical termékelőnyök

 • Megóv az elektrosztatikus feltöltődéstől
 • A PLA alapanyag kedvező tulajdonságai visszaköszönnek nyomtatáskor

A Filaticum Electrical nyomtatószálak különböző felületi ellenállást biztosítanak:

 • Filaticum Antistatic: viszonylag lassú töltéselvesztés
 • Filaticum ESD: a statikus töltések gyors kisülése
 • Filaticum Conductive: nagyon gyors töltésvesztés

Azt, hogy melyik alkalmazáshoz melyik nyomtatószál felel meg a legjobban, elsősorban kísérleti úton lehet meghatározni. Ez függ a tárgyak elektromos és mechanikai követelményeitől, valamint a 3D nyomtatási paraméterektől. A Filaticum Antistatic rendelkezik a legjobb mechanikai tulajdonságokkal, a leginkább hasonlít a standard PLA-hoz. A Filaticum Conductive a legridegebb, a vezetőképesség miatt alkalmazott nagy mennyiségű szén és szénszál miatt. A Filaticum ESD valahol a középső tartományban helyezkedik el, az ESD szabványokban előírtaknak megfelelő vezetőképesség, jó mechanikai tulajdonság.

A Filaticum Antistatic eredetileg fehéres, kristályos színű, a vevői igényeknek megfelelően azonban bármilyen színben gyártható. A Filaticum ESD és Conductive az alkalmazott szén miatt fekete színű.

Alkalmazási területek

 • Áramköri kártyák burkolatainak előállítására az elektronikai iparban és az ipari berendezésekben
 • Elektronikai iparban gyártott termékek védelmét szolgáló dobozok, tárolók, burkolatok nyomtatása
 • Elektromos közegben használt termékek borításának nyomtatása
 • Számítógépházak, nyomtatók, alkatrésztálcák, IC-tálcák
 • ESD biztos alkatrészek
 • Elektronikai alkatrészek, hordozószalagok és orsók, mechanikai szerelő jig

Kiszerelés

A terméket átlátszó műanyag csévére tekercselve hozzuk forgalomba. A Filaticum tekercseket műanyag zsugorfóliával zárjuk, majd egy környezetbarát kartondobozban helyezzük el, amit szintén zsugorfóliával borítunk.

 • Filament súly: 750 gramm
 • Csomagolt termék összsúlya: 1100 gramm
 • Cséve mérete: 200 mm x 55 mm
 • Cséve közepének átmérője: 52 mm
 • Doboz mérete: 218 x 205 x 76 mm

Filaticum PLA

A Filaticum PLA termékek abban különböznek a nyomtatószálak többségétől, hogy összetett (kompozit) anyagok. Az alap polimeren és a színezőanyagon túl a 3D nyomtatási folyamatot elősegítő, illetve a kész nyomtatott tárgy színét, mechanikai tulajdonságait módosító összetevőket (additívokat) is tartalmaznak. Ezek az összetevők többek között lehetnek különböző töltőanyagok (pl. gipsz), külső, belső csúsztatók, folyást befolyásoló adalékok.

Az összetevők speciális adagolásának köszönhetően egy “lágyabb” filament készült el, amellyel a megszokottnál sokkal könnyebben nyomtathatunk 3D tárgyakat, akár gyorsabban, illetve alacsonyabb hőmérsékleten is.

A leggyakrabban használt filamentekhez képest kisebb mértékű zsugorodása miatt a Filaticum szálakból nyomtatott termékek nem deformálódnak, ezért nincs szükség fűtött asztalra a nyomtatás során.

Az alapanyag beszerzéstől a termék előállításáig tartó szigorú minőségellenőrzésnek köszönhetően a Filaticum szálak egyenletes kereksége és a pontos szálátmérő kiváló minőséget eredményez a 3D nyomtatásban. A Filaticum nyomtatószálak az összes elterjedt asztali, FDM/ FFF technológián alapuló 3D nyomtatóban használhatók.

Biztonsági adatlap
Filaticum PLA filamentek felhasználhatósága, tárolása