Barion Pixel
Akció!

Filaticum Fuzzy

9 990 Ft
6 993 Ft

7 866 Ft + ÁFA

Egyedi, különleges felületű tárgyak készíthetők a Filaticum Fuzzy filamentből. Az FDM 3D nyomtatásra jellemző rétegek elmosódnak, szinte eltűnnek, mivel felettük egy „bolyhos” felület alakul ki. Mindehhez egy matt hatás társul.

A Filaticum Fuzzy egy PLA-ból készült filament, használatakor alapvetően a PLA nyomtatási beállításokból érdemes kiindulni, de a nyomtatott tárgy felületi struktúrája a hőmérséklet változtatásával módosítható. 200 -240 °C közötti tartományban érdemes kipróbálni, milyen felületet eredményez az eltérő nyomtatási hőmérséklet. Javasolt tálca hőmérséklet: 60 °C.

Még különlegesebb megjelenéshez az alacsonyabb flow beállítással egyfajta „kráteres felület” érhető el.

Az egyedi felület mellett nagyon jó az anyag ütésállósága is, továbbá könnyen csiszolható, utómunkálható és jól ragasztható. A nyomtatás Z irányú tapadása is jobb, mint a hagyományos PLA nyomtatószálaké.

A jellegzetes felület eléréséhez a filament a PLA mellett adalékokat is tartalmaz, emiatt a szokásosnál valamelyest merevebb. A filament karakteréből adódóan szálazásra hajlamos, de ez nyomtatás után könnyen és nyom nélkül eltávolítható.

A tekercsek súlya 750 gramm, de hosszát tekintve ugyanannyi filamentet tartalmaz, mint az 1 kg-os kiszerelésű PLA filament, így a szükséges anyagmennyiséget eszerint kell kalkulálni.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategóriák: ,
Ajánlott nyomtatási paraméterek
Fej hőfok [°C] 205-220
Tálca [°C] 55-70
Max. sebesség [mm/s] 100
Fúvóka átmérő [mm] 0,4-1
Fúvóka típus réz, acél

Leírás

Termékelőnyök

  • Egyedi nyomtatási felület
  • Jó ütésállóság
  • Könnyen csiszolható, utómunka egyszerű

Alkalmazási területek

  • Egyedi, design tárgyak

 


Technikai adatlap
Biztonsági adatlap
Filaticum PLA filamentek felhasználhatósága, tárolása

Az 500 grammos Filaticum termékeket átlátszó műanyag csévére tekercselve hozzuk forgalomba. A Filaticum tekercseket műanyag zsugorfóliával zárjuk, majd egy környezetbarát kartondobozban helyezzük el, amit szintén zsugorfóliával borítunk.

  • Filament súly: 500 gramm
  • Csomagolt termék összsúlya: 920 gramm
  • Cséve mérete: 204 mm x 67 mm
  • Cséve közepének átmérője: 52 mm

A Filaticum PLA nyomtatószálak bio-kompozit termékek.

Miért bio? A felhasznált alapanyagok jellemzően természetes alapú, megújuló erőforrásból előállított anyagok. A PLA alapanyaga kukorica, az egyes filamenteknél alkalmazott adalékok – pl. gipsz, szénszál, szénpor – szintén természetes anyagok.

Miért kompozit? A filamentek additívokat (adalékanyagokat) tartalmaznak, így lehet azt elérni, hogy a felhasználástól függően a nyomtatószálak megfelelő mechanikai, fizikai, kémiai tulajdonságokkal rendelkezzenek. Ezen anyagok pozitívan befolyásolják a nyomtathatóságot, módosítják a kinyomtatott tárgyak felületi struktúráját.

A kompozitoknak köszönhetően a különböző felhasználási területekre speciális szálak tervezhetők és gyárthatók. A kompozitokról ebben a blogposztban olvashat bővebben.

A Filaticum nyomtatószálak az összes elterjedt FDM/FFF technológián alapuló 3D nyomtatóban használhatók.

Filaticum színezőanyagok

A felhasznált pigmentek telített, élénk, barátságos színeket eredményeznek. A telítettség vékonyabb nyomtatott falvastagságú tárgyak esetén is megmarad. A pigmentek elérik a DIN 54001 szabvány szerinti legjobb hőstabilitási értéket, és fényállóságuk is a legjobb értéket mutatja a DIN 53388 szabvány szerint.

Élelmiszerbiztonsági megfelelés

A Filaticum termékek előállítása során felhasznált alap- és festékanyagok többsége megfelel az EU országaiban előírt szabályoknak (98 (1) EC határozata és 10/2011 / C bizottsági rendelet).

A Filaticum termékek alapanyaga RoHS tanúsítvánnyal rendelkezik és megfelel a REACH rendelet előírásainak.

A Filaticum termékek nem tartalmaznak, illetve a gyártási folyamat során sem használunk veszélyes vegyianyagokat.

Biológiai lebonthatóság

A Filaticum termékek természetes alapanyagokból készülnek és ipari komposztálási körülmények között lebomlanak.