Barion Pixel

Filaticum Fuzzy

9 500 Ft

7 480 Ft + ÁFA

Egyedi, különleges felületű tárgyak készíthetők a Filaticum Fuzzy filamentből. Az FDM 3D nyomtatásra jellemző rétegek elmosódnak, szinte eltűnnek, mivel felettük egy „bolyhos” felület alakul ki. Mindehhez egy matt hatás társul.

A Filaticum Fuzzy egy PLA-ból készült filament, használatakor alapvetően a PLA nyomtatási beállításokból érdemes kiindulni, de a nyomtatott tárgy felületi struktúrája a hőmérséklet változtatásával módosítható. 200 -240 °C közötti tartományban érdemes kipróbálni, milyen felületet eredményez az eltérő nyomtatási hőmérséklet. Javasolt tálca hőmérséklet: 60 °C.

Még különlegesebb megjelenéshez az alacsonyabb flow beállítással egyfajta „kráteres felület” érhető el.

Az egyedi felület mellett nagyon jó az anyag ütésállósága is, továbbá könnyen csiszolható, utómunkálható és jól ragasztható. A nyomtatás Z irányú tapadása is jobb, mint a hagyományos PLA nyomtatószálaké.

A jellegzetes felület eléréséhez a filament a PLA mellett adalékokat is tartalmaz, emiatt a szokásosnál valamelyest merevebb. A filament karakteréből adódóan szálazásra hajlamos, de ez nyomtatás után könnyen és nyom nélkül eltávolítható.

A tekercsek súlya 750 gramm, de hosszát tekintve ugyanannyi filamentet tartalmaz, mint az 1 kg-os kiszerelésű PLA filament, így a szükséges anyagmennyiséget eszerint kell kalkulálni.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Termékelőnyök

  • Egyedi nyomtatási felület
  • Jó ütésállóság
  • Könnyen csiszolható, utómunka egyszerű

Alkalmazási területek

  • Egyedi, design tárgyak

Kiszerelés

A terméket átlátszó műanyag csévére tekercselve hozzuk forgalomba. A Filaticum tekercseket műanyag zsugorfóliával zárjuk, majd egy környezetbarát kartondobozban helyezzük el, amit szintén zsugorfóliával borítunk.

  • Filament súly: 750 gramm
  • Csomagolt termék összsúlya: 1100 gramm
  • Cséve mérete: 200 mm x 67 mm
  • Cséve közepének átmérője: 54 mm
  • Doboz mérete: 218 x 205 x 76 mm

Filaticum PLA

A Filaticum PLA termékek abban különböznek a nyomtatószálak többségétől, hogy összetett (kompozit) anyagok. Az alap polimeren és a színezőanyagon túl a 3D nyomtatási folyamatot elősegítő, illetve a kész nyomtatott tárgy színét, mechanikai tulajdonságait módosító összetevőket (additívokat) is tartalmaznak. Ezek az összetevők többek között lehetnek különböző töltőanyagok (pl. gipsz), külső, belső csúsztatók, folyást befolyásoló adalékok.

Az összetevők speciális adagolásának köszönhetően egy “lágyabb” filament készült el, amellyel a megszokottnál sokkal könnyebben nyomtathatunk 3D tárgyakat, akár gyorsabban, illetve alacsonyabb hőmérsékleten is.

A leggyakrabban használt filamentekhez képest kisebb mértékű zsugorodása miatt a Filaticum szálakból nyomtatott termékek nem deformálódnak, ezért nincs szükség fűtött asztalra a nyomtatás során.

Az alapanyag beszerzéstől a termék előállításáig tartó szigorú minőségellenőrzésnek köszönhetően a Filaticum szálak egyenletes kereksége és a pontos szálátmérő kiváló minőséget eredményez a 3D nyomtatásban. A Filaticum nyomtatószálak az összes elterjedt asztali, FDM/ FFF technológián alapuló 3D nyomtatóban használhatók.

Filaticum színezőanyagok

A felhasznált pigmentek élénk, egyúttal barátságos színeket adnak vékonyabb falvastagságú tárgyak esetén is. A pigmentek elérik a DIN 54001 szabvány szerinti legjobb hőstabilitási értéket, és fényállóságuk is a legjobb értéket mutatja a DIN 53388 szabvány szerint.

Élelmiszerbiztonsági megfelelés

A Filaticum termékek előállítása során felhasznált alap- és festékanyagok többsége megfelel az EU országaiban előírt szabályoknak (98 (1) EC határozata és 10/2011 / C bizottsági rendelet).

A Filaticum termékek nem tartalmaznak, a gyártási folyamat során pedig nem használunk veszélyes vegyi anyagokat, minimalizáljuk a környezetre gyakorolt hatást és termelési folyamatunk ökológia lábnyomát. A Filaticum termékek RoHS tanúsítvánnyal rendelkeznek és megfelelnek a REACH rendelet előírásainak.

Filaticum termékek - összehasonlító adatlap
Technikai adatlap
Biztonsági adatlap
Filaticum PLA filamentek felhasználhatósága, tárolása