Barion Pixel

Filaticum Gypsum

12 598 Ft + ÁFA

A Filaticum Gypsum – a Filaticum Model és Essence termékekhez hasonlóan – a gipszet tartalmazó termékcsalád tagja. Közös jellemzőjük, hogy a hozzáadott gipsz mind funkcionális, mind esztétikai szempontból megváltoztatja a műanyag szokásos tulajdonságait. A Filaticum Gypsumban a legmagasabb az ásványi anyag tartalom, ezért megjelenése sárgás, kőzetszerű, gipszhez hasonló. A kinyomtatott tárgyak nagyon könnyen alakíthatóak: éles szerszámmal vághatóak, reszelhetőek, ezzel megkönnyítve a tárgy utólagos megmunkálását. Festése is egyszerű, akár vízbázisú festékkel. A magas ásványi anyagtartalom miatt a javasolt nyomtatási hőmérséklet a PLA-hoz képest alacsonyabb 185-210 0C.

Videó a termékcsaládhoz tartozó Model szál használatáról:

Törlés
Cikkszám: PLAGYPS010 Kategória:
Termékelőnyök

 • Gyors és pontos utómunkálatok: az anyag könnyű alakíthatóságának köszönhetően a kinyomtatott tárgyat könnyen alakíthatjuk csiszolással, marással, vágással, és az eltávolított részek helye maradéktalanul eldolgozható
 • Könnyen festhető: akár vízbázisú festékkel is
 • Matt felület
 • Természetes összhatás: a nyomtatott tárgy a magas ásványi anyag tartalomnak köszönhetően kevésbé műanyag hatású, megjelenése kőzethez (gipsz, mészkő) hasonló
Alkalmazási területek

 • Építészet: makettek, tömegmodellek készítése, ahol az utólagos alakítás, formázás elvárás
 • Modellek gyártása
 • Kreatív- és filmipar: művészeti tárgyak, modellek, kellékek nyomtatása
 • Könnyen kitörhető, ezért support anyagként is alkalmazható

Kiszerelés

A terméket átlátszó műanyag csévére tekercselve hozzuk forgalomba. A Filaticum tekercseket műanyag zsugorfóliával zárjuk, majd egy környezetbarát kartondobozban helyezzük el, amit szintén zsugorfóliával borítunk.

 • Filament súly: 750 gramm
 • Csomagolt termék összsúlya: 1100 gramm
 • Cséve mérete: 200 mm x 55 mm
 • Cséve közepének átmérője: 52 mm
 • Doboz mérete: 218 x 205 x 76 mm

 

Filaticum PLA

A Filaticum Gypsum alapanyaga PLA. A Filaticum PLA  alapú termékek abban különböznek a nyomtatószálak többségétől, hogy összetett (kompozit) anyagok. Az alap polimeren és a színezőanyagon túl a 3D nyomtatási folyamatot elősegítő, illetve a kész nyomtatott tárgy színét, mechanikai tulajdonságait módosító összetevőket (additívokat) is tartalmaznak. Ezek az összetevők többek között lehetnek különböző töltőanyagok (pl. gipsz), külső, belső csúsztatók, folyást befolyásoló adalékok.

Az összetevők speciális adagolásának köszönhetően egy “lágyabb” filament készült el, amellyel a megszokottnál sokkal könnyebben nyomtathatunk 3D tárgyakat, akár gyorsabban, illetve alacsonyabb hőmérsékleten is.

A leggyakrabban használt filamentekhez képest kisebb mértékű zsugorodása miatt a Filaticum szálakból nyomtatott termékek nem deformálódnak, ezért nincs szükség fűtött asztalra a nyomtatás során.

Az alapanyag beszerzéstől a termék előállításáig tartó szigorú minőségellenőrzésnek köszönhetően a Filaticumt szálak egyenletes kereksége és a pontos szálátmérő kiváló minőséget eredményez a 3D nyomtatásban. A Filaticum nyomtatószálak az összes elterjedt asztali, FDM/ FFF technológián alapuló 3D nyomtatóban használhatók.

 

Élelmiszerbiztonsági megfelelés

A Filaticum termékek előállítása során felhasznált alap- és festékanyagok többsége megfelel az EU országaiban előírt szabályoknak (98 (1) EC határozata és 10/2011 / C bizottsági rendelet).

A Filaticum termékek nem tartalmaznak, a gyártási folyamat során pedig nem használunk veszélyes vegyi anyagokat, minimalizáljuk a környezetre gyakorolt hatást és termelési folyamatunk ökológia lábnyomát. A Filaticum termékek RoHS tanúsítvánnyal rendelkeznek és megfelelnek a REACH rendelet előírásainak.

 

Filaticum termékek - összehasonlító adatlap
Biztonsági adatlap
Filaticum PLA filamentek felhasználhatósága, tárolása