Barion Pixel

Filaticum Model

12 598 Ft + ÁFA

A Filaticum Model – a Filaticum Gypsum és Essence termékekhez hasonlóan – a gipszet tartalmazó termékcsalád tagja. Közös jellemzőjük, hogy a hozzáadott gipsz mind funkcionális, mind esztétikai szempontból megváltoztatja a műanyag szokásos tulajdonságait. A gipsztartalom a Filaticum Model termékben közepes, kevésbé törékeny, mint a Gypsum szál, alapvető jellemzőit tekintve a Gypsum és az Essence filamentek között helyezkedik el. A fehér színezéket is tartalmazó szálból nyomtatott tárgyak színe tört fehér, felülete matt, a részletek jól kirajzolódnak, ami előnyös a modellezők számára. A modellek könnyebben, sokkal jobban színezhetők, festhetők, mint a hagyományos PLA és ABS filamentekből készült tárgyak. Az elkészített tárgy mind száraz, mind nedves eljárással csiszolható, valamint reszelhető, vágható, így pontosabb modellek készíthetők a Filaticum Model anyagból. UV-álló anyag. Az egyik legsokoldalúbb nyomtatószál.

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Termékelőnyök

 • Részlet gazdag felület: tört fehér, matt felület, melyen a nyomtatási részletek jól kirajzolódnak.
 • Megjelenésében nem a műanyag jelleg dominál, természetes hatású
 • Könnyű alakíthatóság: az elkészített tárgy mind száraz, mind nedves eljárással csiszolható, valamint reszelhető, vágható, így pontosabb modellek készíthetők
 • Jó festhetőség: a modellek könnyebben, jobban színezhetők, festhetők, mint a hagyományos PLA és ABS filamentek.
 • Egyszerű nyomtatás: a PLA előnyeit megőrizve könnyen, széles nyomtatási hőmérsékleti skálán (195-220 0C) nyomtatható, jól tapad különböző nyomtatási asztalokon.
 • UV-álló: közvetlen napfénynek kitett tárgyak készítésére is alkalmas

Alkalmazási területek

 • Ipari modellezés
 • Szerszámok tervezése, gyártása: vákuumszerszámok, kivágó szerszámok
 • Kreatív ipar: Filmforgatási kellékek gyártása, modellezése
 • Egyedi alkatrészek: kis darabszámú sorozatok gyártása
 • Építészet: makettek, tömegmodellek készítése
 • Prezentációs modellek gyártása
 • Oktatási projektek

Kiszerelés

A terméket átlátszó műanyag csévére tekercselve hozzuk forgalomba. A Filaticum tekercseket műanyag zsugorfóliával zárjuk, majd egy környezetbarát kartondobozban helyezzük el, amit szintén zsugorfóliával borítunk.

 • Filament súly: 750 gramm
 • Csomagolt termék összsúlya: 1100 gramm
 • Cséve mérete: 200 mm x 55 mm
 • Cséve közepének átmérője: 52 mm
 • Doboz mérete: 218 x 205 x 76 mm

Filaticum PLA

A Filaticum PLA termékek abban különböznek a nyomtatószálak többségétől, hogy összetett (kompozit) anyagok. Az alap polimeren és a színezőanyagon túl a 3D nyomtatási folyamatot elősegítő, illetve a kész nyomtatott tárgy színét, mechanikai tulajdonságait módosító összetevőket (additívokat) is tartalmaznak. Ezek az összetevők többek között lehetnek különböző töltőanyagok (pl. gipsz), külső, belső csúsztatók, folyást befolyásoló adalékok.

Az összetevők speciális adagolásának köszönhetően egy “lágyabb” filament készült el, amellyel a megszokottnál sokkal könnyebben nyomtathatunk 3D tárgyakat, akár gyorsabban, illetve alacsonyabb hőmérsékleten is.

A leggyakrabban használt filamentekhez képest kisebb mértékű zsugorodása miatt a Filaticum szálakból nyomtatott termékek nem deformálódnak, ezért nincs szükség fűtött asztalra a nyomtatás során.

Az alapanyag beszerzéstől a termék előállításáig tartó szigorú minőségellenőrzésnek köszönhetően a Filaticum szálak egyenletes kereksége és a pontos szálátmérő kiváló minőséget eredményez a 3D nyomtatásban. A Filaticum nyomtatószálak az összes elterjedt asztali, FDM/ FFF technológián alapuló 3D nyomtatóban használhatók.

Filaticum színezőanyagok

A felhasznált pigmentek élénk, egyúttal barátságos színeket adnak vékonyabb falvastagságú tárgyak esetén is. A pigmentek elérik a DIN 54001 szabvány szerinti legjobb hőstabilitási értéket, és fényállóságuk is a legjobb értéket mutatja a DIN 53388 szabvány szerint.

Élelmiszerbiztonsági megfelelés

A Filaticum termékek előállítása során felhasznált alap- és festékanyagok többsége megfelel az EU országaiban előírt szabályoknak (98 (1) EC határozata és 10/2011 / C bizottsági rendelet).

A Filaticum termékek nem tartalmaznak, a gyártási folyamat során pedig nem használunk veszélyes vegyi anyagokat, minimalizáljuk a környezetre gyakorolt hatást és termelési folyamatunk ökológia lábnyomát. A Filaticum termékek RoHS tanúsítvánnyal rendelkeznek és megfelelnek a REACH rendelet előírásainak.

 

Biztonsági adatlap
Filaticum PLA filamentek felhasználhatósága, tárolása