Barion Pixel

Filaticum PLA Advanced PRO

8 898 Ft + ÁFA

A Filaticum PLA Advanced nyomtatószálunk továbbfejlesztett változata, mechanikai tulajdonságait tekintve magasabb minőséget kínáló filament. PLA alapanyaga speciálisan a 3D nyomtatásban használt filamentekhez készült, amelyet további adalékanyagokkal tettünk még különlegesebbé, és ezzel a PETG és ABS alternatívájaként használható. A PLA Advanced filamenttől az különbözteti meg, hogy a PRO szálból kinyomtatott tárgyak sokkal rugalmasabbak és ütésállóbbak.

A Filaticum PLA Advanced PRO egy igazán felhasználó barát, könnyen kezelhető filament. Az asztalhoz könnyen tapad, rétegtapadása is kiváló, ezzel egyenletes felületet, precízebb nyomtatást biztosít. A jobb mechanikai tulajdonságok eléréséhez szükséges a magasabb nyomtatási hőmérséklet (225C0).

Törlés
Cikkszám: N/A Kategória:

Termékelőnyök

 • Magas ütésállóság
 • Nagy rugalmasság
 • Kiváló nyomtathatóság

Alkalmazási területek

 • Mechanikai igénybevételnek kitett tárgyak
 • Befogók, gyártási tartóelemek, rögzítők, támasztók
 • Funkcionális prototípusok

Kiszerelés

Az 1 kg-os Filaticum termékeket átlátszó műanyag csévére tekercselve hozzuk forgalomba. A Filaticum tekercseket műanyag zsugorfóliával zárjuk, majd egy környezetbarát kartondobozban helyezzük el, amit szintén zsugorfóliával borítunk.

 • Filament súly: 1 kg
 • Csomagolt termék összsúlya: 1,47 kg
 • Cséve mérete: 200 mm x 67 mm
 • Cséve közepének átmérője: 54 mm
 • Doboz mérete: 218 x 205 x 76 mm

Filaticum PLA

A Filaticum PLA termékek abban különböznek a nyomtatószálak többségétől, hogy összetett (kompozit) anyagok. Az alap polimeren és a színezőanyagon túl a 3D nyomtatási folyamatot elősegítő, illetve a kész nyomtatott tárgy színét, mechanikai tulajdonságait módosító összetevőket (additívokat) is tartalmaznak. Ezek az összetevők többek között lehetnek különböző töltőanyagok (pl. gipsz), külső, belső csúsztatók, folyást befolyásoló adalékok.

Az összetevők speciális adagolásának köszönhetően egy “lágyabb” filament készült el, amellyel a megszokottnál sokkal könnyebben nyomtathatunk 3D tárgyakat, akár gyorsabban, illetve alacsonyabb hőmérsékleten is.

A leggyakrabban használt filamentekhez képest kisebb mértékű zsugorodása miatt a Filaticum szálakból nyomtatott termékek nem deformálódnak, ezért nincs szükség fűtött asztalra a nyomtatás során.

Az alapanyag beszerzéstől a termék előállításáig tartó szigorú minőségellenőrzésnek köszönhetően a Filaticum szálak egyenletes kereksége és a pontos szálátmérő kiváló minőséget eredményez a 3D nyomtatásban. A Filaticum nyomtatószálak az összes elterjedt asztali, FDM/ FFF technológián alapuló 3D nyomtatóban használhatók.

Filaticum színezőanyagok

A felhasznált pigmentek élénk, egyúttal barátságos színeket adnak vékonyabb falvastagságú tárgyak esetén is. A pigmentek elérik a DIN 54001 szabvány szerinti legjobb hőstabilitási értéket, és fényállóságuk is a legjobb értéket mutatja a DIN 53388 szabvány szerint.

Élelmiszerbiztonsági megfelelés

A Filaticum termékek előállítása során felhasznált alap- és festékanyagok többsége megfelel az EU országaiban előírt szabályoknak (98 (1) EC határozata és 10/2011 / C bizottsági rendelet).

A Filaticum termékek nem tartalmaznak, a gyártási folyamat során pedig nem használunk veszélyes vegyi anyagokat, minimalizáljuk a környezetre gyakorolt hatást és termelési folyamatunk ökológia lábnyomát. A Filaticum termékek RoHS tanúsítvánnyal rendelkeznek és megfelelnek a REACH rendelet előírásainak.

Technikai adatlap
Biztonsági adatlap
Filaticum PLA filamentek felhasználhatósága, tárolása