Barion Pixel

PLA Advanced / PETG összehasonlító teszt

Filamentjeink többsége PLA-ból készül. Szeretnénk, hogy minél szélesebb körben legyen kedvelt ez a biopolimer, ezért különböző adalékanyagokat hozzáadva tökéletesítjük egyes tulajdonságait. PLA Advanced filamentünk rugalmassága, ütésállósága jobb, mint a standard PLA szálaké, és kevésbé törékeny is azoknál.  Ugyanakkor a nyomtatása könnyű, kiváló a rétegtapadása, szép egyenletes felületet ad.
A fejlesztéskor arra törekedtünk, hogy a PETG-t kiváltó alapanyag készüljön el, és tesztjeink ezt igazolták is.

Szeretnénk, ha ti is összevetnétek ezt a két filamentet.

Jelentkezés:

  • Július 15-ig küldd el a hello@filaticum.com e-mail címre, hogy mit szeretnél nyomtatni, milyen tulajdonságokat vizsgálnál meg a kinyomtatott tárgyon. Csak röviden, pár mondatban!
  • A jelentkezők közül kiválasztjuk a legérdekesebb tervezett nyomtatásokat. Törekszünk arra is, hogy minél szélesebb felhasználási területet tudjunk bemutatni.
  • A nyomtatásra július végéig van lehetőség, kérjük, akkor vállalkozz a tesztelésre, ha ez belefér az idődbe.

A tesztelés menete:

  • A kiválasztott jelentkezőknek elküldünk 500-500 grammot PLA Advanced illetve PETG filamentünkből.
  • Azt kérjük, hogy olyan tárgyat nyomtass mindkét anyagból, amihez eddig nem tudtál mást elképzelni alapanyagként, csak a PETG-t.
  • Nézd meg, hogy a kinyomtatott tárgy kiállja-e a próbát! Hogy mit kell kiállnia, azt a nyomtatott tárgy ismeretében te tudod meghatározni.

A beérkező tesztelési eredmények összegzését közzé tesszük közösségi média felületeinken.

Közreműködésedet 30%-os kedvezménykuponnal honoráljuk.