Barion Pixel

Nagy méretű színpadi installáció gyártása

2023. március 09. | Kategóriák: |

A feladat

Az Anna and the Barbies zenekar mindig is híres volt különleges színpadi látványvilágáról. Egyik nagykoncertjüket olyan extravagáns installációkkal tették emlékezetessé, melyek 3D nyomtatással készültek. A képen látható, közel 2 méter magas installáció is így készült.

Kihívás

A nagyméretű installáció elkészítéséhez asztali 3D nyomtatók álltak rendelkezésre, ily módon 69 darabot kellett kinyomtatni a teljes elem elkészítéséhez.  Ilyen esetekben az elemek összeillesztése, utólagos megmunkálása, csiszolása, festése kulcsfontosságú kérdés a precíz eredmény eléréséhez

A megoldás

A mitológiai elemeket és a világvallások egyes szimbólumait tartalmazó látványvilágot a zenekar tagjai találták ki, a 3D nyomtatáshoz szükséges terveket és a nyomtatást a Craftunique készítette el. Az arc elem nyomtatáshoz többségében a Filaticum Model anyagot használták.

Eredmény

A Filaticum Model filament gipsztartalmának köszönhetően könnyen és szépen csiszolható, festhető, ragasztható, ami az elemek szép összeillesztését segítette a projektben.

Az egyedi elemekből összeállított installáció jelenleg is látható a Budapest Parkban, de már lefestett állapotban.